Ante Ramljak novi šef Agrokora

Vanredna uprava

Ante Ramljak novi šef Agrokora

10.04.2017 - 12:04
Region

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je na sjednici vlade imenovao Antu Ramljaka povjerenikom za Agrokor, u skladu sa odredbama Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Konsultant Ante Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke kompanije CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Ramljak 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom septembra 2007. naime, Ramljak preuzima vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje hrvatska vlada u martu 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar privrede i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku.

Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.

"Da, bio je predsjednik Uprave CAIB-a, ali ja sam ga upoznao kao Čačićevog saradnika za energetiku. Postavio ga je na čelo Centra za energetske investicije u vezi čega je Čačić došao u sukob s nekim ministrima u tadašnjoj Vladi. Ramljak nije baš briljirao u Škegrinom Questus fondu, a navodno je investicijski bankar. Loš izbor", kazao je za N1 jedan od ministara iz Milanovićeve vlade.

Izvor: 
N1