Firma Lager - sve na jednom mjestu

Bh. privredni gigant iz našeg komšiluka

Firma Lager - sve na jednom mjestu

22.12.2015 - 11:55
BiH

Osnovana još davne 1987. godine u malenom bh.gradiću Posušju, gdje se danas i nalazi  sjedište LAGER grupe, firma Lager grupa, zapravo, predstavlja grupaciju vlasnički povezanih poduzeća koja se sastoji od sestrinskih poduzeća Lager d.o.o. Posušje, Lager Bašić d.o.o. Zagreb, Lager Mašine d.o.o. Beograd, Lager dooel Skoplje, Lager d.o.o. Kosovo i Lager d.o.o. Podgorica što je čini regionalnim gigantom u sferi poslova kojim se bavi. 

Lager Grupa kao regionalni lider u prodaji građevinskih mašina i rudarske opreme posluje u deset europskih zemalja te je kroz dvadeset i pet godina poslovanja izrasla u jednu od najvećih grupacija koja se bavi prodajom i servisiranjem građevinskih mašinna na području srednje i jugoistočne Europe.

Poslovanje Lager grupe obuhvata zastupanje, distribuciju i prodaju građevinskih mašina i rezervnih dijelova, te servisiranje mašina i postrojenja velikih proizvođača građevinske opreme. Pored ovih poslova, firma Lager se, također, bavi i proizvodnjom prikolica i poluprikolica u sopstvenoj tvornici INTERNATIONAL d.o.o. koja se nalazi u Ljubuškom.

Lager grupa je zastupnik najvećih svjetskih proizvođača građevinskih mašina: TEREX, TEREX GENIE, HYUNDAI, CHETRA, TESAB, ATLAS WEYCORE, ATLAS, KORFMANN, AMMAN, TOWER LIGHT, EUROMACH, HYDROG, ATMOS, CATERPILLAR i CLARK, TRACKSTACK, VISA Agregate, BLOMENROHR prikolice, te strojeva i alate FASTVERDINI.

Svoju ponudu firma Lage je upotpunila vrhunskim motornim uljima i mazivima CHAMPION, te filterima LUBER-FINER.. Na tržište jugoistočne Europe plasirali smo više hiljada mašina za koje smo osigurali rezervne dijelove iz našeg skladišta u vrijednosti 4 miliona €, kao i brzi servis sa 100 obučenih servisera.

Velikim privrednim subjektima firma Lager osiguravaservisnu službu od 0 – 24 sata, te više mobilnih timova koji u kratkom roku mogu otkloniti kvar mašine i njihovim klijentima osigurati efektan nastavak rada.

Samo komercijalno poslovanje firme Lager je obuhvatilo širok spektar aktivnosti vezanih za prodaju i marketing. S obzirom da uposlenici i menadžment ove uspješne bh.firme ulažu novac u razvijanje poslovnih kontakata, otud su partneri firme Lager veliki broj privrednih kompanija iz ovog dijela Europe.

Kada je u pitanju predstavljanje firme Lager, treba kazati da ovaj gigant stalno izlaže na svim specijalizovanim sajmovima u regiji. Svojim partnerima nude, promptno, sa skladišta ili iz vlastite proizvodnje različite alate i opremu za mašine koje prodaju te se može reći da firma Lager posluje sa devizom - «Sve na jednom mjestu».

S velikim brojem rješenja koje nudimo i iznalazimo te kompletnom ponudom u okvirima poslova kojima se bavimo, kao i uzornom realizacijom te praćenjem procesa proizvodnje poslovni je imidž koji je firma Lager izgradila ali i nastavila razvijati i na taj način doprinositi dobrom poslovnom imidžu Bosne i Hercegovine. 

Izvor: 
BNN.BA