Još jedan tržni centar u nizu- radna mjesta za trgovce, prijevoznike, konobare

Otvoren Bau centar u Tuzli

Još jedan tržni centar u nizu- radna mjesta za trgovce, prijevoznike, konobare

27.05.2016 - 17:28
BiH

U Tuzli je jučer otvoren Bau centar, kompanije koja već posjeduje razgranatu mrežu u oblasti trgovine, prijevoza i drugih uslužnih djelatnosti i upošljava više od 100 radnika.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, kojem je pripala čast, da presijecanjem vrpce, ovaj centar zvanično proglasim otvorenim za građane, poslovne partnere, uvažene kupce i prijatelje.

"Zahvaljujem se braći Aljić, koji su u Tuzli realizovali investiciju vrijednu čak 5 miliona KM. Ovaj grad je zahvaljujući poduzetnicima, braći Aljić iz Gračanice, bogatiji za 5 miliona KM, bogatiji za 40 radnih mjesta. Zapošljavanje je naš osnovnih problem, i naša želja je da stopa zaposlenosti, volio bih u cijeloj BiH, a posebno u Tuzli pređe, barem 70%, jer tada će nam svima život biti bolji.", istakao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

On je naglasio da je ova investicija mogućnost za bolji standard građana mjesne zajednice Šićki Brod, jer je objekat visokoga standarda, moderan objekat, u kojem je zaposleno desetak građana iz ove mjesne zajednice, te dodao: "Prilika je to da se pomogne ovoj mjesnoj zajednici i gradu, i ovo je veoma važan dan i veliki korak naprijed. Osim toga, Tuzla vremenom postaje glavni trgovinski centar u BiH, najveća trgovinska i proizvodna firma, sa oko 7 hiljada zaposlenih je iz Tuzle. Nama je nedostajao upravo jedan ovakav trgovinski centar, baš ovo je nedostajalo, da Tuzla postane pravi trgovinski centar. Još nam nedostaje centar za prodaju brendiranih roba, da naši građani ne odlaze iz Tuzle, kako bi došli do onoga šta im treba."

Imamović je izrazio posebno zadovoljstvo što su u pitanju bh. firma i bh.kapital.

"Građani već dugo iščekuju otvaranje jednog ovakvog, specijaliziranog centra i evo, zahvaljujući investitorima iz Gračanice, grada Sokola i simbola kontinuiteta državnosti BiH, došla nam je ova investicija. Zahvaljujem se investitorima u ovaj objekat i pozivam druge investitore da svoje investicije realizuju u Tuzli.", izjavio je gradonačelnik Tuzle.

Vlasnici kompanije “Zeka comerc”, ovom prilikom, zahvalili su se gradskoj administraciji, na ekspeditivnosti, ističući da su naišli na veliko razumijevanje, u skladu sa zakonskim procedurama i na odgovarajući način, u procesu od same ideje do izdavanja dozvole, koje je veoma važno svim investitorima.

Drugi Bau centar, u Tuzli je opremljen prema svim savremenim standardima, a kupcima će biti na raspolaganju široka ponuda građevinskog materijala, alata, ugradbenih elementa, namještaja, bijele tehnike, robe za zabavu i rekreaciju.

Izvor: 
BNN.BA