Midhat Terzić dobitnik prestižnog priznanja

Najmenadžer decenije u oblasti osiguranja za region jugoistočne i srednje Evrope

Midhat Terzić dobitnik prestižnog priznanja

04.07.2015 - 12:18
BiH

Generalni direktor Sarajevo-osiguranja Midhat Terzić dobitnik je prestižnog priznanja "Najmenadžer decenije u oblasti osiguranja za region jugoistočne i srednje Evrope", dok je Sarajevo-osiguranje proglašeno za "Najosiguravajuće društvo" u izboru koji organizira Agencija za izbor i promociju najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope.

Terziću je priznanje dodijeljeno na ceremoniji izbora najmenadžera i najkompanija regiona jugoistočna i srednja Evropa za 2015. koja je održana jučer u Sarajevu, u prisustvu najuspješnijih menadžera iz 17 zemalja Evrope i velikog broja privrednih, političkih i javnih ličnosti iz Bosne i Hercegovine i regiona. 

U obrazloženju priznanja je navedeno da je Midhat Terzić proglašen "Najmenadžerom decenije" za izvanredne menadžerske rezultate, kontinuiranu ekspanziju i ostvarivanje pozitivnih finansijskih rezultata, te kao lider u branši. 

Na ceremoniji je dodijeljeno tridesetak nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama iz različitih oblasti privrede, te nekoliko nagrada najuspješnijim pojedincima koji ne rade direktno u privredi, ali svojim aktivnostima utječu i prave povoljniji ambijent za poslovanje i ekonomiju u regionu jugoistočne i srednje Evrope, saopćeno je iz Sarajevo-osiguranja. 
 

Izvor: 
Fena
Tagovi: