Organski proizvodi iz BiH na sajmu BIOFACH 2017

Ekonomija

Organski proizvodi iz BiH na sajmu BIOFACH 2017

15.02.2017 - 10:17
BiH

Vanjskotrgovinska komora BiH organizirala je kolektivno izlaganje bh. kompanija na vodećem svjetskom sajmu organskih proizvoda - BIOFACH 2017 koji danas počinje u Nirnbergu (Njemačka).

Na sajmu BIOFACH na zajedničnom štandu Bosne i Hercegovine svoje proizvode predstavljaju kompanije: Elmar d.o.o. (Trebinje), Frost  d.o.o. (Ljubuški), Malo sunce d.o.o. (Mostar), Novi dan d.o.o. (Mostar) i Anđelić d.o.o. (Trebinje).

Zajednički nastup Bosne i Hecegovine na tom sajmu, koji traje do 18. februara, podržao je USAID/Sweden FARMA II projekt.

Izlagači i organizatori nastupa na sajmu BIOFACH, kako kažu u VTKBiH, nadaju se da će biti uspostavljeni novi kontakti i ugovoreni novi poslovi koji će doprinijeti povećanju izvoza i otvaranju novih izvoznih tržišta za bh. privredu.

BIOFACH je vodeći svjetski sajam za organsku poljoprivredu i organske proizvode. VTKBiH je od 2011. do 2013. godine kontinuirano organizirao nastup bh. proizvođača iz MAP sektora (ljekovito i aromatično bilje, gljive, šumski plodovi, eterična ulja i med) na sajmu BIOFACH, a 2015. godine je organizirana posjeta proizvođača ovom sajmu.

Izvor: 
Fena