Prvi Bazar u Sarajevu

Novootvoreni supermarket na Dolac Malti

Prvi Bazar u Sarajevu

15.04.2016 - 21:13
BiH

Danas je na Dolac Malti u Sarajevu (ulica Paromlinska 56) otvoren prvi supermarket pod brandom „Bazar". Riječ je o novom domaćem lancu trgovina „Bazar“ koji će svim domaćim proizvođačima pružiti jedinstvenu priliku da svoje proizvode plasiraju na prodajne police bez ograničenja i dodatnih troškova.

Ovaj projekat AS GROUP najavljen je krajem 2014. godine.

"Nakon provedenih priprema, s ponosom možemo reći da su okončane sve radnje za pokretanje prvog domaćeg supermarketa pod brandom "Bazar" u Sarajevu. Naš krajnji cilj je pokretanje domaćeg maloprodajnog lanca "Bazar", u kojem će svoje mjesto moći pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi, bez ograničenja i bez dodatnih plaćanja posebnih pozicija, i bez problema sa kojima se domaći proizvođači susreću već duže vrijeme na domaćem tržištu. Borba za policu u "Bazaru" će se svesti na kvalitet branda i njegovu vrijednost na tržištu. Smatramo da ćemo na taj način pomoći prije svega cijeloj domaćoj proizvodnji, te očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta.", poručuju iz AS GROUP-a.  Supermarket „Bazar“ na Dolac Malti raspolaže širokim asortimanom roba, prvenstveno kvalitetnih domaćih brendova, uz povoljne cijene, ljubazno osoblje, stalne akcije i promocije, te neograničeno besplatan parking. Planirano je da se svi maloprodajni objekti Klas d.d. Sarajevo, a njih je oko 50, rebrendiraju u „Bazar".

Iz kompanije napominju i to da:" "Bazar" će dati šansu i malim lokalnim proizvođačima da bez posrednika, uz našu pomoć, i bez dodatnih troškova, pronađu svoje “mjesto pod suncem”, kako bi imali mogućnost plasirati svoje kvalitetne proizvode po fer cijeni. Po tome smo definitivno drugačiji od ostalih, i ja vjerujem da će i potrošači pozitivno reagovati. Bosanci i Hercegovci su pokazali da žele kupovati svoje, domaće i kvalitetne proizvode, i AS GROUP im u toj namjeri sa “Bazarom” želi olakšati."

Izvor: 
BNN.BA