Radnici Hidrogradnje: Omogućite nam normalan rad i život

Račun blokirala firma Bosnaplod

Radnici Hidrogradnje: Omogućite nam normalan rad i život

06.08.2015 - 16:04
BiH

Uposlenici Hidrogradnje d.d. Sarajevo, podružnice Sigma Butmir i kamenoloma Hadžići uputili su apel u kojem između ostalog traže, da im se omogući normalan rad i život.

Navode da je njihova firma ušla u proces konsolidacije te da im račun nije smio biti blokiran.
 
- Račun nam je blokirala firma Bosnaplod koja se uvijek pojavljuje kada neko želi da nas blokira - objašnjeno je u saopćenju. 

Također su istakli da im je isključenje struje onemogućilo daljnji rad, iako s Elektroprivredom BiH imaju potpisan sporazum, te mole Vladu FBiH, koja je njihov većinski vlasnik, da što hitnije reagira i omogući ponovno uključenje električne energije.
 
Dodaju da je zbog ovog isključenja 110 radnika poslano na prinudni odmor te da se radnici s pravom pitaju ko je odgovoran za ovakvu situaciju.
 
- Na današnji dan u pojedinim karticama komitenata naših kupaca i uvidom u naše knjigovodstvo, te firme dužne su nam i desetke hiljada KM, a nisu tužene. Tražimo da se naše knjigovodstveno stanje sravni - ističe se u saopćenju.
 
Naglašavaju da se od 110 uposlenih radnika podružnice, njih 90 posto iščlanilo iz sindikata SG IGM, jer su nezadovoljni radom predsjednika sindikata kompanije Redžepa Tufekčića i zbog toga traže od njega da podnese ostavku.
 
Također zahtijevaju da nadležne pravosudne organe što hitnije reagiraju te otkriju "ko je i u kojoj mjeri opljačkao ovu firmu". 

Na stotine radnika su izdani i prepušteni sami sebi od onih koji su se radi ličnih interesa stavili u službu ljudi iz sjene koji žele da unište ovu kompaniju, njene uposlene i njihove porodice, navodi se u saopćenju uposlenika Hidrogradnje d.d. Sarajevo, podružnice Sigma Butmir i kamenoloma Hadžići.

Izvor: 
Fena