Sarajevo dobija novi aerodrom?

Zainteresovanost ambasadora Turske

Sarajevo dobija novi aerodrom?

15.06.2016 - 18:23
BiH


U Sarajevu su se danas susreli ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i turski ambasador Cihad Erginay.
 

Ambasador Turske je izrazio zainteresovanost turskih kompanija za ulaganja u BiH, a posebno je naglasio želju Turkish Airlinesa da investira u gradnju novog aerodroma u Sarajevu i otvaranje avionskih linija prema Mostaru, ali i drugim destinacijama u BiH, Tuzli i Banjoj Luci.

Ministar Jusko upoznao je ambasadora Erginaya sa aktivnostima i prioritetima Ministarstva prometa i komunikacija, gradnji mosta preko Save u Svilaju na Koridoru 5C, nastavku izgradnje autoputa kroz BiH, procesu digitalizacije… Posebno je istakao ubrzani rad na dovršenju transportne strategije BiH, izuzetno važnog dokumenta koji bi trebao biti usvojen prije Samita zemalja Zapadnog Balkana, u Parizu, 4. jula.

Ministar prometa i komunikacija BiH je naglasio da se sa usvojenom transportnom strategijom BiH otvaraju vrata evropskih fondova za finansiranje velikih infrastrukturnih prometnih projekata. Ambasador Erginay čestitao je ministru Juski na preuzetoj dužnosti i poželio mu uspjeh u realizaciji projekata koje vodi Ministarstvo.

On je u ime Turske ponudio svaku vrstu stručne i konsultantske pomoći na projektima koji su u nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa.
 

Izvor: 
radiosarajevo.ba