Sarajevska pivara obilježava Međunarodni dan piva

Besplatne posjete muzeju piva

Sarajevska pivara obilježava Međunarodni dan piva

04.08.2016 - 18:06
BiH

Sarajevska pivara sutra će građanima omogućiti besplatne posjete jedinom muzeju pivarstva u BiH, povodom Međunarodnog dana piva koji se ove godine obilježava 5. augusta.

PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin izjavila je da Međunarodni dan piva žele proslaviti sa svim ljubiteljima njihovog piva i omogućiti im da besplatno posjete muzej.

"Nedavno smo proslavili 152. godinu postojanja i to je veoma značajan jubilej, jer je Sarajevska pivara najstarije industrijsko postrojenje u BiH, pa je zapravo u našoj zemlji najstarija fabrika ona koja proizvodi pivo. Naše je pivo dio života generacija Bosanaca i Hercegovaca i to je uvijek za nas razlog za slavlje", rekla je Sefer-Liçin.

Građani Muzej Sarajevske pivare, koji se nalazi u kompleksu kompanije na adresi Franjevačka 15, mogu besplatno posjetiti u petak, 5. augusta, od 10 do 18 sati.

Također, istoga dana, svi posjetitelji Pivnice HS uz naručene kobasice dobijaju besplatno jedno pivo 0,33 Oettinger pils ili pšenično, koje Sarajevska pivara proizvodi po licenci za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije, saopćeno je. 

Izvor: 
Fena