Tramp: Na kraju će Putin spasiti Grke

Izjava kandidata za predsjednika SAD

Tramp: Na kraju će Putin spasiti Grke

03.07.2015 - 15:17
Biznis - Svijet

Amerika ima dovoljno svojih problema, zbog toga rješavanje situacije u vezi sa državnim dugom Grčke treba prepustiti Njemačkoj, smatra Donald Tramp.

Sjedinjene Američke Države ne treba da se mješaju u grčku finansijsku krizu, izjavio je milijarder i kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp u intervjuu za televizijski kanal "Foks biznis“.

"Ne bih se miješao i previše aktivno učestvovao… Prepustio bih Njemačkoj da izađe na kraj s tim. Mi imamo dovoljno problema“, izjavio je Tramp odgovarajući na pitanje voditeljke šta Amerika treba da preduzme u vezi sa situacijom u Grčkoj. 

Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Američke Države ne treba da zaborave da je"cijela situacija sa eurom“ stvorena da bi mogla da konkuriše SAD. 

"Njemačka će se pobrinuti za to. Iskreno govoreći, Vladimir Putin će se vjerovatno priključiti i spasiti položaj (Grčke), ako Njemačka ne uspje u tome. Tako da mislim da će Grčka biti u boljem stanju nego što ljudi pretpostavljaju“, naveo je predsjednički kandidat i dodao da SAD ne mogu da se mješaju u svaki problem. 

Ukupan dug Grčke, prema podacima Ministarstva finansija te zemlje od 1. aprila 2015, bio je 312,7 milijardi eura.

Izvor: 
b92.net