U 2016. očekuje se eksplozija ovog načina plaćanja

Paysafecad najavio

U 2016. očekuje se eksplozija ovog načina plaćanja

21.01.2016 - 07:30
Biznis - Svijet

Rastuća bojazan oko rizika upotrebe kreditnih kartica sve više utječu da se korisnici okreću prepaid karticama.

Paysafecad, jedna od vodećih svjetskih platformi za 'prepaid' internetska plaćanja predviđa značajan rast te vrste transakcija i tržišnog udjela u 2016.

Predviđanje se odnosi najvećim dijelom na online kupovine u manjim iznosima i za kupnje digitalnih dobara. Rastuća bojazan oko rizika upotrebe kreditnih kartica ili bankovnih računa sve više utječu da se korisnici okreću prepaid karticama u kojima je zloupotreba smanjena na minumum, odnosno ograničena je na iznos položenih sredstava na kartici. "Na početku 2015. mnogi trendovi koji su kasnije obilježili godinu nisu se mogli predvidjeti s velikom dozom sigurnosti. Teško je dati pouzdana predviđanja za 2016., ali zasigurno možemo očekivati ubrzanje mnogih trendova koje danas uočavamo u ranim fazama. Najveće iznenađenje, naravno, bilo bi da iznenađenja nema", komentira trendove Udo Müller, čelnik paysafecarda, koji je prisutan u 42 zemlje.

Trendovi u pitanju su prije svega rast značaja nosive tehnologije. Ne samo da će računari postati relikti već gotovo svi današnji uređaji bit će van upotrebe za nekoliko godina. Jednog dana internetom ćemo surfati preko prstenja na rukama ili putem ključeva od kuće, ne doduše masovno u 2016., ali će se biti sve više takvih inicijativa. Potom, biometrijska rješenja poput upotrebe otiska prstiju, prepoznavanja lica ili skeniranja šarenice oka.

Autorizacija putem 'selfija' već sad je stvarnost, a mogla trend bi mogao eksplodirati u 2016., predviđa paysafecard. Ne treba zaboraviti ni da mobilna plaćanja vode prema spontanijim kupnjama pa će upotreba mobilnih telefona zbog brzine i fleksibilnosti bitno porasti. I konačno, jedan od  ključnih trendova jest da digitalni svijet više nije isključivo muški. To već odražavaju online bankarstvo i internetske tražilice, no postat će još očitije u dijelu digitalne zabave. "Prepaid rješenja su u tom segmentu najvažnija metoda plaćanja i očekuje se da će postati fokus korisnica u 2016. nauštrb klasičnih metoda plaćanja poput kreditnih kartica", ističu iz paysafecarda. 

Izvor: 
poslovni.hr