U Sarajevu počeo sajam zapošljavanja 'JobFAIR ‘16'

"JobFAIR ‘16 - Iskoristi svoju šansu!"

U Sarajevu počeo sajam zapošljavanja 'JobFAIR ‘16'

07.11.2016 - 15:34
BiH

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC LC Sarajevo, organizovalo je dvodnevni, osmi po redu, sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije "JobFAIR ‘16 - Iskoristi svoju šansu!", koji je danas otvoren u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Osnovni cilj sajma je direktan kontakt između studenata i oko 20 prisutnih poslodavaca, a tokom dva dana posjetioci će biti u mogućnosti da razgovaraju s predstavnicima kompanija, informišu se o tome šta poslodavci očekuju od njih, te koje vještine su poželjne za njihovu struku.

S druge strane, predstavnici kompanija učesnica sajma će imati priliku da kroz direktnu komunikaciju s posjetiocima steknu uvid u stručnost mladih iz Bosne i Hercegovine i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada.

Organizatori navode da projekt direktno stimuliše zapošljavanje mladih u uspješnim domaćim kompanijama, a kroz različita predavanja i savjete profesionalaca pruža podršku mladima koji imaju ambicije da započnu sopstveni biznis.

Posjetioci imaju i mogućnost ostavljanja biografija u bazu podataka, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine. Također, oni koji su na jednom od prethodnih Sajmova ostavili svoj CV mogu ga ažurirati i dopunjavati novostečenim vještinama. 

Osim sajamskog karaktera, JobFAIR ima i popratne aktivnosti u vidu prezentacija, radionica, te "Open Space Technology (OST)" koji predstavlja koncept interaktivne radionice čiji je cilj pristupiti određenoj temi iz više aspekata i pokušati doći do jasnijih zaključaka.

Organizatori Sajma ističu da još jednom dokazuju da u Bosni i Hercegovini postoje mladi koji ne čekaju prilike, nego ih stvaraju sami.

Izvor: 
Fena