Usaglašen prijevoz robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Čapljina

Predstavnici Željeznica FBiH

Usaglašen prijevoz robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo - Čapljina

10.06.2015 - 17:24
BiH

Predstavnici Željeznica FBiH i komitenata GIKIL Lukavac, Arcelor Mittal Zenica, Luka Ploče, Željeznice RS, HŽ Cargo i Alumina d.o.o. Zvornik danas su na sastanku u Sarajevu dogovorili da će željezničke kompanije formirati operativne timove koji će na osnovu potreba komitenata za utvrđenim količinama roba, izraditi planove i redove vožnji za vrijeme trajanja remonta pruge Sarajevo-Čapljina.

Na pruzi Sarajevo-Čapljina, dionica Sarajevo-Bradina, 14. januara 2015. počeo je remont pruge, a planirano je da bude okončan do 14. aprila 2016.

Cilj sastanka bio je osiguravanje što efikasnijeg izvršenja predviđenog prijevoza roba u otežanim okolnostima cikličnih prekida željezničkog saobraćaja na toj dionici u trajanju od 10 do 30 sati i to u periodu od 14 mjeseci, a koji su definirani na osnovu ugovora sa izvođačem remonta pruge. 

Generalni direktor ŽFBiH Nijaz Puzić zaključio je da je to zajednički posao i interes svih učesnika sastanka, te da je neophodno ostvariti otvorenu saradnju i pomoć, koja podrazumijeva potpunu koordinaciju i stalnu komunikaciju svih strana radi ostvarivanja dogovorenih obaveza, saopćeno je iz Službe za informisanje ŽFBiH.

Izvor: 
Fena