Zajednički rad na promociji BiH i privlačenju stranih investicija

Medijska kampanja „Invest in Bosnia and Herzegovina“

Zajednički rad na promociji BiH i privlačenju stranih investicija

22.08.2016 - 18:13
BiH

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) razgovarali su sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kuvajtu Mehmedom Halilovićem o zajedničkom radu na prezentaciji projekata za ulaganje u BiH, promociji zemlje, kao i medijskoj kampanji  „Invest in Bosnia and Herzegovina“ u Kuvajtu.

Ambasador Halilović je informiran o trenutnim aktivnostima Agencije na promociji zemlje i pronalasku investitora, suradnji sa nadležnim institucijama u BiH koje su nadležne za privlačenje stranih investicija, suradnji sa inostranim medijima u okviru koje se promovira BiH kao lokacija koja nudi značajne mogućnosti za ulaganje.

Također je upoznat o trenutnom prilivu stranih ulaganja iz Kuvajta u BiH koji, po podacima Centralne banke BiH, zaključno sa decembrom 2015. godine, iznose 168 miliona KM (86 miliona eura), te da se Kuvajt nalazi na 14. mjestu liste najznačajnijih investitora u BiH.

Halilović je govorio o trenutnim aktivnostima bh. ambasade u Kuvajtu na polju povećanja izvoza iz BiH, o predstojećem sajmu bh. proizvoda koji će biti održan u Kuvajtu, kao i projektu Outlet centra koji će se graditi na području Općine Ilijaš, a koji predstavlja kuvajtsku investiciju.

Od ambasadora Halilovića je između ostalog zatražen puni angažman na realizaciji promotivne kampanje „Invest in Bosnia and Herzegovina“ koju je FIPA pokrenula sa ciljem daljeg poboljšanja imidža zemlje i skretanja pažnje stranih investitora na potencijale BiH, kao i na koordinaciji aktivnosti vezanih za organiziranje promotivnih skupova koje će se održavati u narednom periodu u Kuvajtu, saopćeno je iz FIPA-e.

Izvor: 
Fena