Del Toro : Nadam se da će se gledaocima dopasti film "Savršen dan"

Kultura

Del Toro : Nadam se da će se gledaocima dopasti film "Savršen dan"

20.08.2015 - 20:39
Ostalo

Gromoglasnim aplauzom na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta dočekan je večeras jedan od najpoznatijih hollywoodskih glumaca današnjice Benicio Del Toro.

On je u Sarajevo doputovao danas kako bi predstavio film "Savršen dan" reditelja Fernanda Leona de Aranoa u kojem glumi humanitarca koji će večeras u Otvorenom kinu 21. Sarajevo Film Festivala biti prikazan pred sarajevskom publikom. 

Novinari su Del Tora pitali šta misli o ovom filmu, ali je on naglasio da ono što on misli o ovom ostvarenju nije toliko važno koliko to kako će ga gledaoci prihvatiti te je izrazio nadu da će publika uživati u filmu i da će ga razumijeti. 

Podvukao je da je balans između drame i komedije ono što se pokušalo postići u ovom filmu. 

Dodao je da je ovo ostvarenje o humanitarnim radnicima koji su pomagali poslije rata u Bosni i Hercegovini i malo je drugačiji od ostalih. 

- Nadam će publika da uživati u filmu i da će ga osjetiti jer je ovo barem napola zapravo bosanska priča - kazao je Del Toro. 

Ovom će glumcu ujedno večeras prije projekcije filma biti uručeno Počasno srce Sarajeva za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti. 
 

Fena