Ekipa filma "Pored mene" izuzetno zadovoljna prijemom u Sarajevu

SFF

Ekipa filma "Pored mene" izuzetno zadovoljna prijemom u Sarajevu

19.08.2015 - 18:46
Ostalo

Izuzetno smo zadovoljni prijemom našeg filma u Sarajevu, donijeli smo srce ovdje i dobili smo ga, izjavio je tokom druženja novinara i ekipe filma "Pored mene" mladi režiser Stevan Filipović.

Film "Pored mene" prikazan je sinoć u Narodnom pozorištu u Sarajevu u okviru programa pretpremijera 21. SFF-a  i naišao je na odlične reakcije publike.

Film je nedavno prikazan i na Filmskom festivalu u Puli, gdje je također naišao na izuzetno pozitivne reakcije publike. 

Film je priča o mladoj profesorici istorije Olji, punoj entuzijazma i zainteresiranoj za alternativne metode obrazovanja. Posljednja izložba njenog muža izaziva burne reakcije u javnosti, a grupa huligana upravo tu izložbu vidi kao povod da je napadne. Narednog dana Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobitele i zaprijeti odlaskom u policiju ako sami ne prijave krivca, i u afektu odlučuje da ih zaključa u školskoj zgradi dok to ne urade. U školi igrom slučaja nema ni interneta. U želji da zajedno riješe problem, ali i iz nemogućnosti da napuste školsku zgradu, učenici počinju da komuniciraju. Tokom jedne noći saznat će o sebi i o svojim drugovima iz razreda više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali.

Kako je rekao Filipović, film je "zajednički zločinački poduhvat" ekipe izuzetno mladih i ambicioznih ljudi, koji su u procesu njegovog stvaranja imali svojevremenu vrstu škole. 

Hristina Popović, koja glumi glavnu ulogu u filmu, izjavila je da joj je veliko zadovoljstvo što je nakon desetak godina ponovo na SFF-u.

- Nedavno sam gledala završenu verziju filma i srce mi je puno. Pogotovo zato što je to jedna fantastična generacija glumaca koji su savršeno odradili svoj posao. Divna je stvar što su ovim filmom već uspjeli da naprave ovakav uspjeh - izjavila je Popović.

Fena