Izložba "Past is Now" (Prošlost je sada)

U umjetničkoj galeriji BiH

Izložba "Past is Now" (Prošlost je sada)

30.01.2016 - 20:50
Izložbe

Tim  Fotodoks festivala postavio je izložbu aktuelne dokumentarne fotografije "Past is Now" (Prošlost je sada) koja će mjesec dana biti dostupna javnosti u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.

 

Jedan od organizatora Armin Smajlović kaže da su fotografi iz Njemačke i država bivše Jugoslavije izložili 163 rada u kojima se reflektiraju određeni historijski momenti. Umjetnik Vladimir Miladinović iz Beograda jedan je od autora čiji su radovi izloženi na toj izložbi. On se bavi arhivskim istraživanjem dnevne štampe naspram perioda ratova devedesetih godina, a na ovoj izložbi predstavio je dio iz svoje serije. Kaže da u radu nastoji izvući stvari koje su "potisnute ili zaboravljene i/li o kojima se sad ne govori dovoljno".

Izložba "Past is Now" dio je Balkan Photo Festivala. Prikazana je sredinom prošle godine u Gradskom muzeju u Minhenu, a uz podršku Goethe instituta u regiji jugoistočne Evrope u obliku putujuće izložbe bit će prikazana i u drugim državama bivše Jugoslavije. Iz Goethe instituta BiH kažu da će nakon Sarajeva izložba biti postavljena u Zenici, Trebinju, Cetinju, Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Prištini.

Fena