Koncertom Burhana Šabana na žutoj tabiji završava Sarajevo Ramazan festival

Večeras kraj drugog Sarajevo Ramazan festivala

Koncertom Burhana Šabana na žutoj tabiji završava Sarajevo Ramazan festival

16.07.2015 - 12:31
Ostalo

Koncertom hafiza Burhana Šabana i njegovog pratećeg benda, večeras na Žutoj (Jekovačkoj) tabiji, bit će završen Drugi Sarajevo Ramazan festival.


Taj festival kreirali su Fondacija Sarajevo navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan festivala dio su projekta "PHOENIX - Kultura za budućnost", kojeg finansira EU, a realiziraju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo navigator.

Taj projekt traje 18 mjeseci i dio je programa "Sarajevo 2014", koji finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalju poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

- Burhan Šaban rođen je u Skoplju, gdje već sa 14 godina postaje hafiz Kur'ana. U Sarajevu je završio Gazi Husrev-begovu medresu i stekao afirmaciju kao vrstan učač ilahija, ali i interpretator muzike. Dosad je izdao četiri solistička albuma, te održao brojne koncerte kako duhovne, tako i zabavne muzike - navode organizator

fena