Nastup ženskog hora "Šapat srca" večeras na Žutoj tabiji

U okviru 2. Sarajevo Ramazan Festivala

Nastup ženskog hora "Šapat srca" večeras na Žutoj tabiji

22.06.2015 - 10:29
Ostalo

Ženski hor "Šapat srca" nastupit će večeras na Žutoj tabiji u okviru 2. Sarajevo Ramazan Festivala, festivala islamske kulture, umjetnosti i lijepih običaja koji se u Sarajevu održava do 17. jula.

Ansambl će nastupiti nakon iftara, dok će već dan kasnije također na Žutoj tabiji koncert održati muški hor "Hazreti Hamza". 

U Bošnjačkom institutu će od 24. juna biti postavljena izložba "Islamski motivi u likovnoj umjetnosti Bosne i Hercegovine" koju će zainteresirani moći pogledati sve do kraja ramazana.

U okviru 2. Sarajevo Ramazan Festivala otvoreno je i foto takmičenje "Ramazan u Sarajevu". Zainteresirani fotografije mogu postaviti na društvenu mrežu Instagram.

Pobjednik takmičenja bit će proglašen prvog dana Ramazanskog bajrama 17. jula, dok će trećeg dana bajrama 19. jula u galerijskom prostoru na Žutoj tabiji u Sarajevu biti postavljeni kolaži s fotografijama svih finalista tog foto takmičenja.

Pobjednik takmičenja bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500 KM.

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo. 

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta "Phoenix - Kultura za budućnost" kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator. 

Projekt traje 18 mjeseci i dio je programa "Sarajevo 2014" kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti, saopćeno je iz Press službe Festivala.

Fena