Otvoren 31. Međunarodni sajam knjiga u Sarajevu

Ovogodišnji sajam je okupio 100 izlagača

Otvoren 31. Međunarodni sajam knjiga u Sarajevu

17.04.2019 - 21:42
Izložbe

U Kulturno-sportskom centru “Skenderija” u Sarajevu večeras je zvanično otvoren 31. Međunarodni sajam knjiga, u organizaciji  KJP Centar “Skenderija” i TKD “Šahinpašić” iz Sarajeva. Ovogodišnji sajam je okupio 100 izlagača, uz slogan “Daruj knjigu”. 

Međunarodni sajam knjiga

Osigurani su izuzetni popusti za nabavku knjiga, a ulaz za posjetioce je slobodan.

Organizatori su pripremili bogat program cjelodnevnih promocija u centralnom prezentacionom prostoru – “Bosanska kuća”, putem kojih sajam daje doprinos izdavaštvu i knjižarstvu u BiH, te nastoji održati kontinuitet međunarodne afirmacije autora.

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. aprila svake godine, Međunarodni centar za mir i KJP Centar “Skenderija” organizovaće poseban program “Knjiga za ružu” na platou Skenderija od 11.00 do 17.00 sati.

Sastav žirija za dodjelu sajamskih nagrada čine: doc.dr Demiragić Ajla, Fekete-Sullivan Marija, te prof. dr Knežević Aleksandar.

Ovogodišnje sajamske nagrade dodjeljivat će se u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, za uredništvo, za najbolje oblikovanje knjige, za ilustraciju knjige, za najbolji izdavački poduhvat godine, za najbolju promociju djela na sajmu, za najbolji udžbenik za visoko obrazovanje, za nauku (društvene i prirodne nauke).

Međunarodni sajam knjiga je otvoren do 22. aprila. 

BNN.ba / BHRT