Ovogodišnja Centralna mevludska svečanost u banjalučkoj Ferhadiji

Povodom dana rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhameda a.s.

Ovogodišnja Centralna mevludska svečanost u banjalučkoj Ferhadiji

10.12.2015 - 11:26
Ostalo

Povodom dana rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhameda a.s., odlučeno je da će se Centralna mevludska svečanost za područje Rijaseta IZ, održati u utorak 22. decembra 2015. godine u Ferhadiji džamiji u Banjoj Luci.

„Shodno Pravilniku o radu Rijaseta, Uprava za vjerske poslove - Odjel za džemat, imama i razvoj vjerskog života obavještava vjernike da je po Takvimu Rijaseta IZ, 12. rebiu-J-evvel, dan rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhameda a.s., u srijedu 23. decembra 2015. godine“, navodi se u obavještenje upućenom iz Uprave za vjerske poslove Rijaseta. U ovom obavještenju se dalje kaže:

„S tim u vezi Stalni odbor za obilježavanje centralnih manifestacija, koji je imenovan odlukom reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, je na svojoj sjednici održanoj u četvrtak 19. novembra 2015. godine, donio odluku da će se Centralna mevludska svečanost za područje Rijaseta IZ, održati u utorak 22. decembra 2015. godine u Ferhadiji džamiji u Banjoj Luci, poslije akšam-namaza, te u srijedu 23. decembra 2015. godine, nakon podne-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Program za tu priliku će izvesti hor Gazi Husrev begove medrese i hor imama MIZ Sarajevo. Na svečanostima u Banja Luci i Sarajevu očekuje se i prisustvo vrhovnog poglavara IZ u BiH reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića''.

rijaset.ba