Šampioni humora pune dvorane širom regije, uskoro nastupi u Švedskoj, Norveškoj i Švajcarskoj

Pozorišna senzacija “Kod Tita u raju”

Šampioni humora pune dvorane širom regije, uskoro nastupi u Švedskoj, Norveškoj i Švajcarskoj

12.12.2017 - 20:25
Pozorište

Najveća regionalna pozorišna senzacija “Kod Tita u raju”, nastavila je puniti dvorane i u Dalmaciji, gdje se u Zadru, Splitu i Trogiru tražila karta više.

Predstava u kojoj su glavni likovi Josip Broz Tito, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević govori o današnjoj situaciji i bivšim greškama koje su dovele do raspada bivše države.

Kako ističu autori, kroz političku satiru i izvrsne imitacije poznatih političkih likova publika je bila nasmijana do suza gdje god su se pojavili.

Tito kreči raj i traži molere preko Googla, Twitera ili mobitela „Rudi Čajevec“,  jer mu dolazi Jovanka i raj mora biti čist i uredan. Jave mu se Slobo i Franjo i oni dolaze kod Tita krečiti raj. Tada nastaje urnebesna satirična komedija koja je dostigla rekordnu gledanost.

Predstava će nakon BiH i Hrvatske, krenuti na petnaestodnevnu turneju u Švedsku i Norvešku,a nakon toga i u Švajcarsku.

U predstavi igraju Andrija Kovač (igra Josipa Broza Tita), te Ranko Goranović, koautor predstave i postavljač scene zajedno sa izvršnim producentom Fikretom Mehmedalićem.

Ranko u predstavi tumači lik Tuđmana i Paje (glas naroda), a tu je i Marko Vučković  koji igra lik Slobodana Miloševića.

„Odlučili smo se za ovaj komad koji je posvećen glumcima treće dobi, a to je rijetkost da glumci i producenti pišu uloge za glumce treće dobi. Iščitavajući tekst koji su radili Ranko Goranović i naš producent Fikret Mehmedalić vidjeli smo koliko ima ljubavi prema glumi i glumačkom umijeću, i izbor je bio logičan“, rekao je Kovač.

Marko Vučković kazao je da je ideja bila Fikretova i Rankova, a da su je Andrija i on sa zadovoljstvom prihvatili.

Dodao je da je cilj predstave da zabavi publiku i stavi glumačku profesiju tamo gdje joj je mjesto, jer je evidentno da se ova profesija u posljednje vrijeme nipodaštava.

BNN.BA