Sutra počinje manifestacija „Selam, ya Resulallah“

Trajat će 29 dana

Sutra počinje manifestacija „Selam, ya Resulallah“

11.12.2015 - 00:11
Ostalo

Sutra počinje manifestacija „Selam, ya Resulallah“ koja će trajati od 11. decembra 2015. do 08. januara 2016. godine.

Organizatori manifestacije su pripremili bogat program, iz kojeg izdvajamo: Izložbu 'Upoznaj Poslanika s.a.v.s.', predavanja dr. Kenana Musića, dr. Ahmeda Adilovića, dr. Osmana Kozlića i dr. Fuada Sedića, Omladinsko druženje sa Sulejmanom Bugarijem, Večer sa akademikom Abdulahom Sidranom, te brojne druge korisne sadržaje.

Kroz 29 dana manifestacija će ponuditi čak 33 raznolika sadržaja na raznim lokacijama u Sarajevu kojima svi mogu pristupiti besplatno, a bit će završena koncertom ilahija i kasida u Domu mladih (KSC Skenderija) 8. januara.

Dr. Ferid ef. Dautović, glavni imam MIZ Sarajevo je povodom manifestacije 'Selam, ja Resulallah' izjavio: „Naša misija je da ljude poučavamo dobru, moralu i čestitosti, a ova manifestacija je prilika da promoviramo univerzalne islamske vrijednosti koje su važne za svakog čovjeka, a posebno za muslimane koji u Kur'anu i životu Poslanika a.s. traže svoj put sreće i zadovoljstva na oba svijeta“, kazao je dr. Dautović.

Svečano otvaranje manifestacije će biti upriličeno sutra od 18:30-20:00h na platou ispred Baščaršijske džamije.

Mianfestacija "Selam, ya Resulallah" posvećena je danima rođenja poslanika Muhammeda a.s, a organizator je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo.

 

rijaset.ba