U Pozorištu mladih sutra premijera predstve "Mravko Travko"

Sarajevo

U Pozorištu mladih sutra premijera predstve "Mravko Travko"

25.04.2018 - 19:50
Ostalo

U Pozorištu mladih Sarajevo sutra će premijerno biti izvedena predstava prema motivima priče Mersihe Moćević "Mravko Travko", u režiji Riada Ljutovića i muzičkoj režiji Alme Ferović-Fazlić. U predstavi igraju Aldin Tucić, Irma Alimanović -Alihodžić i dvadeset polaznika škole za muzički teatar Instituta za muziku, teatar i multimediju.

Adaptaciju teksta, scenografiju i kostimografiju uradio je Riad Ljutović. Dizajn plakata i kompletan vizuelni identitet predstave osmislila je Agencija Komitet Sarajevo.

Predstava je rađena u koprodukciji s Institutom za muziku, teatar i multimediju Sarajevo.

Po riječima direktorice Pozorišta mladih Lejle Panjeta, radi se o edukativno-popularnom domaćem mjuziklu za najmlađi uzrast publike.

- Mali popularni raspjevani mrav obradovaće mnogu djecu, a roditelje nasmijati i oraspoložiti. Saradnjom sa Almom Ferović - Fazlić izuzetno smo zadovoljni, a vjerujem da će našu najmlađu publiku Mravko napuniti pozitivnom enegrijom kojom zrači ova predstava - kazala je Panjeta. 

Muzička rediteljica i voditeljica projekta Alma Ferović-Fazlić kazale je da je "prelijepo boraviti i raditi u Pozorištu mladih, veselom domu za svu našu djecu". 

- Mravko Travko je priča o dobru i o istinskim životnim vrijednostima, koje moramo njegovati od najmlađeg uzrasta - kazala je Ferović- Fazlić.

Fena