Već drugi mjesec roman Vesne Dedić „Ne dam te“ najtraženiji naslov

Knjižara.ba

Već drugi mjesec roman Vesne Dedić „Ne dam te“ najtraženiji naslov

31.07.2020 - 13:21
Knjige/stripovi

Sa svojim novim romanom „Ne dam te“ srbijanska spisateljica Vesna Dedić je već drugi mjesec najtraženiji naslov u knjižari "Knjiga.ba"

U ovom romanu/melodrami “Ne dam te… kraj je kad ja kažem”, koji se dešava u Srbiji od ljeta 1995. do proljeća 2020. godine, čitalac prati Dunju Vuksanović - najpopularniju pop pjevačicu na prostorima bivše Jugoslavije, kroz periode poslovnih padova i veličanstvenih uspjeha, koji uvijek zavise od toga da li je muškarcu kojeg voli dopustila da joj odredi koliko će trenutaka sreće imati.

Dunja Vuksanović se u romanu bori s nevjericom kada shvati da je najbolja prijateljica obmanjuje, suočava se sa sterilitetom, smrću roditelja i ljubavnim lomovima kada muškarci koje voli prolaze kroz poslovna i životna razočaranja, mijenjaju se i pokušavaju i nju da promjene. Čitalac prati Dunjine trenutke sreće na crvenom tepihu i najljepšim plažama svijeta, koji su nemjerljivi onim što osjeća na običnom drvenom čamcu kraj Dunava, gdje se, i kada je kraj neminovan, kune u početak i odlaže tugu.


"Top lista“ najtraženijih naslova u mjesecu julu izgleda ovako:


01. Ne dam te
02. Razvijte svoj mozak
03. Tvoj sin Huckleberry Finn
04. Institut
05. Žrtva 2.117
06. Nigdje, niotkuda
07. Medicina Poslanika Muhammeda - Savremeni pristup
08. Sretna žena
09. Noćas slavim bogumile
10. Da vam Minka nešto kaže

BNN.BA