Večeras na SFF-u svjetska premijera filma 'Ljubav 1. Pas'

Režiju i scenario potpisuje rumunski režiser Florin Șerbana

Večeras na SFF-u svjetska premijera filma 'Ljubav 1. Pas'

13.08.2018 - 15:49
Ostalo

Film "Ljubav 1. Pas" koji će svjetsku premijeru imati večeras u okviru 24. Sarajevo Film Festivala (SFF) prikazan je danas na press projekciji u Narodnom pozorištu. Režiju i scenario potpisuje rumunski režiser Florin Șerbana. Ostvarenje govori o Simonu drvosječi koji godinama živu u osami u planinama, dok ne pronađe ženu, pretučenu i gotovo bez svijesti.

Odnosi je u svoju kolibu, hrani je, oblači, previja joj rane, štiti je. Tako stvara odnos u kojem se zaljubi u ženu Irinu. Simon pokušava da nađe čovjeka koji je Irinu povrijedio. Također potiskuje vlastitu, Irininim dolaskom u njegov svijet probuđenu seksualnost, plašeći se da je i sam ne povrijedi. Ali koliko god bio brižan prema ženi, on joj također onemogućava i kretanje. Ostavlja psa da je čuva, kojeg opet žena hrani i tako pripitomi. Žena će također "pripitomiti" i svog zaštitnika nudeći mu ostvaranje želja... I onda otići. Simonu nakon svega ipak ostaje samo pas.

Uloge tumače Cosmina Stratan i Valeriu Andriuta.

Reditelj i scenarista filma Florin Șerbana rekao je nakon projekcije da je ovo prvi dio triologije na kojoj radi, dok su glumci Cosmina Stratan i Valeriu Andriuta govorili o karakterima svojih likova.

Film će biti prikazan večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo u okviru selekcije Takmičarski program igrani film.

BNN.BA