"Žaba" otvara ovogodišnji Mostar film festival

40 filmova iz 24 zemlje

"Žaba" otvara ovogodišnji Mostar film festival

30.10.2017 - 16:31
Ostalo

Projekcijom igranog filma "Žaba", bh. redatelja Elmira Jukića, u četvrtak, 16. novembra, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosača bit će otvoreno 11. izdanje Mostar film festivala (MOFF) na kojem će biti prikazano 40 filmova iz 24 zemlje.

U takmičarskom programu bit će prikazano devet filmova od kojih će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta.

Riječ je o filmskim ostvarenjima iz regije koji se bave PTSP-om, društvima u tranziciji, ratnim zločinima te nezadovoljnim tinejdžerima.

Ove godine MOFF nudi i međunarodni program pod nazivom "Between the rivers" koji će publici donijeti osam filmskih ostvarenja, a u okviru dokumentarnog programa "DocuSpectre" bit će prikazano šest regionalnih dokumentaraca.

Tu je i studentski program "!Hej studenti studentima" koji za cilj ima promociju edukacijskog dijela filmske umjetnosti te potporu mladim autorima.

Dječji program donosi porodični vikend s projekcijama animiranog filma "Ričard roda" i igranog filma "Anka".

Ovogodišnji laureati - dobitnici 'Stabla ljubavi' bit će hrvatski reditelj Antun Vrdoljak i crnogorski glumac Žarko Laušević.

Organizatori su na konferenciji poručili kako će 11. izdanje MOFF-a zasigurno biti najbolje, najveće i najkvalitetnije izdanje Festivala do sada, na radost svih zaljubljenika u filmsku umjetnost i onih koji će to postati.

BNN.BA