Šta o Amerikancima STVARNO misli cijeli svijet?

Globalna anketa

Šta o Amerikancima STVARNO misli cijeli svijet?

12.06.2015 - 09:10
Zanimljivosti

U velikoj anketi u kojoj su učestvovali studenti iz svih krajeva svijeta, ustanovljeno je da je od svih stranaca najlakše uočiti Amerikance.

Dvojica Japanaca sprovela su veliku anketu među stranim studenatima u toj zemlji, postavljajući im samo jedno pitanje: "Kako prepoznajete Amerikanca"?

Sama anketa bila je podjeljena na nekoliko dijelova, a dvojica Japanaca zapažanja su dijelili prema ponašanju, osobinama ličnosti, pozitivnim i negativnim stvarima.

Akcenat i tjelesna masa bile su dvije glavne asocijacije kada je u pitanju prepoznavanje Amerikanaca.

"Obično imaju malo više težine na svojim kukovima", "imaju veoma specifičan akcenat", "oni jedu dosta hamburgera,  tako da ako vidite osobu koja ispred sebe ima mnogo hrane iz Mekdonaldsa, vjerovatno je u pitanju Amerikanac..."

Ovo su bili najčešći komentari studenata iz Japana, Švedske, Njemačke, Austrlij, Litvanije, Engleske, Italije i ostalih zemalja. Njihov konačni zaključak bio je da su Amerikanci "bucmasti i masni".

Bilo je i onih koji su Amerikance opisali u skladu sa politikom SAD, te je jedan Norvežanin prokomentarisao da "Amerikanci misle da posjeduju svijet".

Nekoliko Uzbekistanaca je Amerikance opisalo kao "nepristojne ljude koji mnogo viču".

Ukupan utisak o Amerikancima i nije tako sjajan, a u to se možete uvjeriti ukoliko pogledate kompletnu anketu.

 

Izvor: 
blic.rs