5 najboljih rješenja protiv pretjeranog znojenja

Savjeti

5 najboljih rješenja protiv pretjeranog znojenja

10.07.2016 - 13:18
Zanimljivosti

U tijelu postoji 2,6 miliona žlijezda znojnica koje mogu svakoga sata proizvesti po nekoliko decilitra znoja.

Obratite pažnju na ove znakove, jer oni upućuju na to da se znojite 'prekomjerno':

1. Mrlje na odjeći
Na odjeći svakoga dana primjećujte mrlje od znojenja koje se protežu od pazuha do struka? Bijeli tragovi od soli uobičajna su pojava toekom vrućih i sparnih dana, ali
ako imate ovakve mrlje i nakon boravka u hladnim i klimatiziranim mjestima, vjerovatno je u pitanju problem s pretjeranim znojenjem.

2. 'Stresno' znojenje
Vlažni su vam dlanovi i područje oko pazuha kad morate održati prezentaciju na poslu, ili obaviti neki težak zadatak? Moguće je da imate problem s pretjeranim znojenjem koje je uzrokovano stresom, a ono se daje prepoznati i po jačem mirisu znoja koje prati takve situacije.

3. Ruke i noge su vam uvijek vlažne
Ako vam stalno iz ruku ispadaju stvari zbog vlažnih dlanova, a cipele vam se kupaju u znoju bez obzira na odabir obuće i temperature u termometru – potražite pomoć dermatologa. Svakako se javite liječniku kad primjetite da pretjerano znojenje utiče na kvalitetu vašeg života.

Rješenja za pretjerano znojenje:

1. Naučite se nanositi deodorant noću prije odlaska u krevet kad su žlijede znojnice manje aktivne, pa se sastojci mogu bolje upiti i dati konkretnije rezultate. Nakon jutarnjeg tuširanja ponovo nanesite omiljeni deodorant

2. Izbjegavajte aktivnosti po jakim vrućinama, a naročito između 11 i 16 sati kada je sunce najjače, čime ćete smanjiti pretjerni rad žlijezda znojnica.

3. Javite se dermatologu i u konsultaciju s medicinskim stručnjačkom odaberite terapiju koja će vam pomoći da lučite manje znoja.

4. Isprobajte botox! Ubrizgavanje ovog toksina tipa A ispod kože smanjuje rad žlijezda znojnica. Jedna tretman smanjit će znojenje na otprilike tri mjeseca.

5. Osušite znoj uz pomoć najnovijih tehnoloških dostignuća. MiraDry je sustav koji koristi znanja s područja mikrovalova kako bi smanjio znojenje ispod pazuha za čak 80 posto.

Izvor: 
zadovoljna.hr