Adis Salihefendić za BNN.BA: Sa malo sredstava i puno truda oživite svoju ideju

Sarajevo Traveler- Listen to the city

Adis Salihefendić za BNN.BA: Sa malo sredstava i puno truda oživite svoju ideju

19.09.2015 - 15:06
Zanimljivosti

Svi živimo u brzom i zanimljivom vremenu u kome naši mobilni uređaji zauzimaju bitnu ulogu. Adis Salihefendić, osnivač Sarajevo Traveler otkriva nam sve prednosti ovog projekta "Sarajevo Traveler".

Sarajevo Traveler je Audio Guide razvijen za sve vaše uredjaje. Koristiti ga možete online kao i offline. Prošetajte Sarajevom i poslušajte najzanimljvije detalje o istoriji, starim dijelovima grada, vjerskim objektima, mostovima, muzejima i mnogim drugim gradevinama. Audio gudie je snimljen na više međunaronih jezika i svaki pojedinacni pridaje značaj detaljima.

Koliko puta ste bili u nekom vama nepoznatom gradu i listali internetom ili printanim gradskim vodičima tražeći najbolje što taj grad pruža?! Pri  tome sigurno niste ni primjetili koliko vremena ste izgubili gledajući u display svog smartphone-a ili citajuci vodiče. Sarajevo Traveler vam štedi to vrijeme jer vam daje organizovan pregled građevinama/mostova/vjerskih objekata itd. u audio formatu. Sada sve što treba da uradite je da pritisnete play. 

Naša priča:

"Na ideju sam došao jedne prilike kada sam bio van države. Vidio sam grupu kineskih turista koji su zajedno samnom stigli sa aerodoma u centar grada i tada počeli vaditi tablete, mape, teške gradske vodiče te gubiti se u masi papira, podataka i web stranica. U sarajevu je bila slična situacija, a to je trebalo promijeniti¨, kaže Adis za Bnn.ba

"Moralo je biti jednostavno, kompaktno i efikasno. Nakon kratke registaracije user izabere language pack koji mu odgovara, izvrši uplatu putem paypal-a i 2-3 min. Nakon toga ima audio vodič za Sarajevo koji može gdje hoće i kada hoće preslušavati" , priča nam Adis.

 

Prednosti Smartphone-a:

"Kao što svi znamo svaki početak je težak. Mladim ljudima u BiH i ostalim državama Balkana želim poručiti da u vremenu u kome živimo sa malo sredstava i puno truda, mogu oživjeti svoju ideju i dati joj željenu formu. Danas vam je za to potreban: mobilni uređaj, e-mail adresa, paypal račun i internet konekcija. Ja npr. sam svoj čitav projekat vodio preko svog smartphone-a, poručuje Adis.

Piše: A. F.

Izvor: 
BNN.BA