Angela Merkel rasplakala djevojčicu iz Palestine

Zbog mogućnosti deportacije

Angela Merkel rasplakala djevojčicu iz Palestine

16.07.2015 - 17:58
Zanimljivosti

Naime, ona je tokom pohađanja njemačke osnovne škole tečno naučila njemački i engleski jezik. Njena porodica je sada u problemima jer njen otac ne može da radi s privremenom dozvolom za boravak u Njemačkoj gdje se nalaze već posljednje četiri godine. U ovu zemlju su došli iz izbjegličkog kampa u Libanu. “Imam ciljeve kao i svi drugi. Učenje je za mene želja i cilj koji bih voljela da dostignem”, rekla je Angeli Merkel djevojčica iz Palestine.

Angela, koja nije očekivala kasniju reakciju devojčice je započela svoj odgovor rečima – “Razumem da je politika nekada teška...”. A onda je nastavila s objašnjavanjem politike Nemačke prema izbeglicama. 

“Razumem te, ali iako je to teško u situaciji poput ove, govorim iz pozicije osobe koja se bavi visokom politikom. Ti ovde stojiš preda mnom i jedno si simpatično biće, ali znaš i sama da u palestinskim izbegličkim kampovima ima stotine i stoine drugih poput tebe i ako kažemo da svi možete doći, pa i oni iz Afrike, to jednostavno nije ostvarivo. Jedno što se možemo nadati jeste da se neće dugo čekati na rešenje, ali neki će morati da se vrate”, rekla je Angela. 

Devojčica je najednom počela da plače, a onda joj je Merkelova prišla i utešila je rečima “Super si to odradila”, misleći na njenu aktivnost u raspravi. Voditelj je prekinuo kancelarku rečima da devojčica ne plaže zbog toga već situacije u kojoj se nalazi, a ona mu je odgovorila da je svesna toga i da želi da je uteši. Angela je istakla da shvata koliko joj je teško, ali da je dobro postupila u ime drugih i pokazala u kakvoj se teškoj situaciji neki mogu naći.