Bračni par Jolie - Pitt kupio vilu u turskoj Urli

Vrijednost vile 2,6 miliona dolara

Bračni par Jolie - Pitt kupio vilu u turskoj Urli

06.11.2015 - 13:18
Film/TV

Vijest da je glumački par Brad Pitt i Angelina Jolie Pitt za 2,6 miliona dolara kupio vilu u turskom gradu Urli, na obali Egejskog mora, obradovala je mještane ovog grada.

Biznismen Mehmet Unal je istakao kako je prošle godine organizirao izlet brodom za holivudski par, a da su ove godine kupili vilu površine 2.500 metara kvadratnih. Vila sa sedam spavaćih soba, dva dnevna boravka, privatnim bazenom i teretanom nalazi se na parceli veličine 10.000 metara kvadratnih na području Saklikoy. "Prošle godine sam se upoznao s njima. Organizirao sam izlet brodom i obilazak Urle. S njima su došla i djeca kao i osoblje. Bili smo na otocima Pinarli, Yassi, Cicek i Kasik. Ujutru smo krenuli, vratili se popodne, nakon toga su jahtom došli u restoran. Nismo imali prilike mnogo razgovarati, ali čine se kao prijatni ljudi", kazao je Unal i dodao kako je bivši vlasnik njegov prijatelj. Unal smatra da će par često dolaziti jer je Urla vrlo lijepa, okružena čistim morem, a nalazi se 20 minuta od aerodroma.

Predsjednik Udruženja trgovaca nekretninama Izmira Mesut Guleroglu istakao je kako je regija u kojoj je par kupio vilu česta destinacija bogatih klijenata. Razlog tome je što to područje omogućava mnogo privatnosti, ali je i vrlo skupo. "Nekada ste kuću srednje veličine na moru mogli kupiti za 65.000 eura, sada  najjeftinije kuće na tom području koštaju 80.000 eura, a ima i kuća koje se prodaju za 65 miliona dolara", kazao je Guleroglu. Lokalni stanovnici smatraju kako će dolaskom poznatih imena u Urlu drastično porasti cijene zemljišta i nekretnina. Za uređenje vile bit će zadužena jedna talijanska kompanija. Poznati holivudski par Brad Pitt i Angelina Jolie Pitt vilu su kupili 31.oktobra.

Izvor: 
Anadolu