CNN: I Morgan Freeman optužen za seksualno zlostavljanje

Problem zlostavljanja uveliko "drma" zabavnu industriju

CNN: I Morgan Freeman optužen za seksualno zlostavljanje

24.05.2018 - 19:41
Film/TV

Nakon skandala s producentom Harveyjem Weinsteinom (66), glumcima Billom Cosbyjem (80) i Kevinom Spaceyjem (58), sada je i Morgan Freeman (80) optužen za seksualno zlostavljanje. Nekoliko žena optužilo je američkog filmskog glumca i reditelja, Morgana Freemana, zbog neprimjerenog ponašanja i seksualnog zlostavljanja, piše danas CNN.

Prvobitno je ženska osoba čiji je identitet zaštićen za CNN ispričala kako ju je slavni oskarovac zlostavljao 2015. godine kad je bila zaposlena kao asistent produkcije na komediji "U velikom stilu" (Going in Style), u kojoj je Freeman glumio.

Ona je izjavila kako ju je Freeman "često neprimjereno dirao" te joj upućivao komentare o njenom tijelu i odjeći.

- Freeman je pokušavao podignuti moju suknju i ispitivao me nosim li donje rublje - tvrdi ona.

Ukupno 16 osoba povjerilo je CNN-u svoju priču o iskustvima sa slavnim glumcem, od kojih osam ženskih osoba koje tvrde kako su bile žrtve njegovog seksualnog zlostavljanja. Jedna od navodnih žrtava izjavila je kako ju je Freeman više puta zlostavljao, i to za vrijeme snimanja filma "Majstori iluzije" (Now You See Me) 2012. godine. 

Nijedna od pomenutih žena nije prijavila Freemanovo ponašanje jer su se, kako tvrde, bojale za svoj posao.

CNN je kontaktirao brojne ljude iz filmske industrije koji su surađivali s Freemanom i dio njih je pohvalio njegovo ponašanje. Ipak, dio ostalih potvrdio je da je Freeman imao "ispade". Ti izvori su pokrenuli cijelu istragu koja je još jednom pokazala zastrašujuće probleme koje krije zabavna industrija. 

CNN je kontaktirao Freemanovog glasnogovornika koji im je rekao da pošalju mail s detaljima optužbi protiv glumca, ali se niko nakon toga nije oglasio.

CNN-ova reporterka Chloe Melas, koja je jedna od autora članka o glumčevom zlostavljanju, tvrdi kako je također iskusila njegovo neprimjereno ponašanje prije oko godinu dana. 

Melas ga je intervjuirala u vezi filma 'U velikom stilu' i tada je bila šest mjeseci trudna te se nalazila s Freemanom u sobi punoj ljudi. Među njima su bili i njegovi kolege Arkin i Michael Caine. Kaže kako se Freeman rukovao s njom i nije ju puštao, a gledajući u njezin trbuh je rekao: 'Volio bih da sam ja bio ondje'. Ta je scena snimljena kamerom te je osim toga glumac komentirao kako je novinarka "zrela".

Glumac se o optužbama još uvijek nije oglasio.

Izvor: 
BNN.BA