Džejla Ramović: „Potrudite se da ostvarite bar dio svojih snova“

Slavuj iz Goražda u superfinalu takmičenja „Neki novi klinci“

Džejla Ramović: „Potrudite se da ostvarite bar dio svojih snova“

25.06.2016 - 17:43
Muzika

Džejla Ramović pravi je mali slavuj iz Goražda. Sa svega  14 godina vrijedno vježba, njeguje svoj talenat, pa nas i ne čudi odakle taj anđeoski glas. Ova mlada dama pjeva od malih nogu, a sutra nastupa u superfinalu takmičenja „Neki novi klinci“.

Džejla Ramović ima svega 14 godina, dolazi iz Goražda i ima pravi anđeoski glas koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pored toga što važi za pravog malog slavuja iz Goražda, ova mlada dama odlična je učenica O.Š.“Fahrudin Fahro Baščelija“, te osnovne muzičke škole „Avdo Smajlović“.

Ova mlada dama za sebe kaže kako je prvo propjevala, pa onda propričala.

Prvi put sam se na bini sa mikrofonom pojavila sa vlastitom pjesmom kada sam imala četiri godine na festivalu „Šta se pjesmom sanja“ koji se organizuje svake godine u Goraždu. Tada sam nastupila sa sestrom. Kada pričamo o tome kada sam počela pjevati obično se zezamo da sam prvo propjevala pa propričala. Od tada nastupam na raznim festivalima i takmičenjima u svom gradu, a i šire“, govori Džejla za BNN.BA.

Iako se u Džejlinoj porodici niko profesionalno ne bavi muzikom, svi  su muzikalni i vole zapjevati.

„Imam tu sreću da sam rođena u veoma muzikalnoj porodici sa obje strane. Tako da je bilo nemoguće da ne naslijedim talenat. Niko se profesionalno ne bavi muzikom, ali svi volimo zapjevati“, priča nam Džejla.

Ipak, pored talenta rad je jednako važan, te ova mlada dama dnevno pjeva dva do tri sata.

„Mogu slobodno reći da pjevam dva do tri sata svakodnevno. Veći dio vremena  pjevam stranu muziku koju i lično više volim. Smatram da tim pjesmama koje su veoma zahtjevne dodatno razvijam svoje vokalne sposobnosti. Ostatak vremena provedem pjevajući nešto što spremam za neki od nastupa. Također, spomenula sam da idem i u muzičku školu, tako da i tu imam priliku da njegujem svoj talent tako što sviram klavir i pjevam u horu, otkriva nam Džejla tajnu svog predivnog glasa.

Džejla Ramović učesnica je takmičenja "Neki novi klinci". Iako je umeđuvremenu imala povredu noge, Džejla "na štakama" odlazi da se takmiči. O takmičenju ima samo riječi hvale, te kaže kako je to za nju posebno iskustvo.

Što se tiče ove vrste takmičenja mogu reći da se radi o velikom iskustvu za mene. Posebno bih izdvojila takmičenje Zvezde Granda, jer sam se tad prvi put pojavila pred većim auditorijem. Uz to sam bila jedna od mlađih učesnika te godine što je još dodatno doprinijelo da mi to takmičenje ostane u lijepom sjećanju. Svaki novi krug i nova emisija je novo iskustvo uz koje ja gradim sebe kao ličnost i trudim se da svaki put budem sve bolja. Nakon svakog nastupa želja da nastavim tim putem je veća“, otkriva Džejla za BNN.BA uoči večerašnjeg nastupa.

Pored toga što je pjevanje Džejlina ljubav, škola je na prvom mjestu. Podrška roditelja je neupitna, te Džejlu podržavaju uvijek i u svemu.

Trudim se da sustignem sve obaveze i da ne zaostajem za drugarima. Ovim putem bih se zahvalila svim nastavnicima koji imaju razumijevanja i tolerancije prema meni. Škola mi je na prvom mjestu, ali je na drugom definitivno muzika. I za moje roditelje i za mene. Podržavaju me uvijek i u svemu, nekada pomislim da se više oni trude od mene u nekim stvarima“, kazala je Džejla za BNN.BA.

Za kraj Džejla je poručila svim mladim ljudima da se "potrude da ostvare barem dio svojih snova, te da u životu rade ono što vole i što ih čini sretnima."

Mi Džejli želimo sve najljepše i da večeras postigne što bolje rezultate.

Piše: A.R.

Izvor: 
BNN.BA