Evo kako se "pretvaramo" na društvenim mrežama

Laži me...laži me

Evo kako se "pretvaramo" na društvenim mrežama

12.07.2015 - 18:18
Showbiz

Fotografije na društvenim mrežama prikazuju život svakog korisnika, mada on često u realnosti nije ni blizu onog kakvim ga neke osobe prikazuju na svom profilu.

Fotografijama se može manipulisati, zahvaljujući filterima i dobrim kamerama, do granice neprepoznavanja jedne iste osobe na slikama i u prirodi. 

Uglavnom svi teže da se predstave boljim nego što jesu pa tako najčešće ne predstavljaju realno sljedeće stvari.: 

Izgled 

Možda je riječ i o najsitnijim promjenama, ali većinu profila krase nešto bjelji osmjesi, besprijekorna koža, sjajne oči, a možda i koji kilogram manje. Ne, to nije ništa čudno ni strašno, posebno zato što to radi većina ljudi, ali činjenica je da svojim savršenim fotografijama "lažete“ svakog ko vas odluči da vas potraži na jednoj od društvenih mreža jer to nije realna slika vas. 

Veze 

Na Instagramu ili Fejsbuku ljubav cvjeta u najljepšem svjetlu, a svaki dan izgleda kao bajka. Naravno da ničija veza nije savršena, ali dosta njih svoju ljubav više pokazuje na mrežama i to drugim ljudima, nego što pruža svom partneru u stvarnom životu. 

Izlasci 

Vaši Fejbuk i Instagram prijatelji imaju toliko uzbudljivu svakodnevicu da djeluje kao da žive život holivudske zvijezde. Niz fotografija sa žurki, događaja, koncerata, putovanja, iz ekskluzivnih restorana redovno postavljaju na profil, ali to ne znači da se stvarno ludo provode svakom trenutku. Ima i onih koji često iz svog kreveta postave sliku "sinoćnjeg provoda", na kom su bili prije 3 sedmice, ali imaju više fotki koje čuvaju za te dane kada žive malo realnijim životom. Međutim njihov alter-ego na profilu ima potrebu da se nastavi sa fotografijama i ostavljanjem utiska turbulentnog života urbane gradske face. 

Teretana 

Slike u ogledalu s podignutom majicom ili flašicom vode (za one malo nadobudnije, nekim najnovijim proteinskim napitkom) u teretani, na društvenim mrežama postale su pravi hit. Cilj ove fotografije baš i nije motivisati ljude na zdrav život, iako se to tako može činiti. Još ako se na fotku stavi neka dobra motivirujuća rečenica, niko neće primjetiti da se time samo suptilno svijetu zapravo pokazuje zavidna strana ličnosti. Ipak, ostaje nada da u pauzama između svojih selfija u teretani, oni zaista i odrade i neki minut treninga.

Izvor: 
bulevar.b92.net