Holivudski producent Harvey Weinstein se izjasnio da nije kriv

Brani se sa slobode uz kauciju od milion dolara

Holivudski producent Harvey Weinstein se izjasnio da nije kriv

06.06.2018 - 10:41
Film/TV

Holivudski producent Harvey Weinstein se na saslušanju pred sudijom u New Yorku izjasnio da nije kriv povodom optužbi za seksualno zlostavljanje. Weinstein, koji se brani sa slobode uz kauciju od milion dolara, prošao je pored velike grupe novinara prije nego što je ušao u sudnicu i odgovarao sa "da" i "ne" o tome da li razumije koja su njegova prava.

Kako prenosi AP, on nije stao razgovarati s novinarima ili odgovoriti na pitanja, a za 40 minuta se vratio u svoje vozilo i otišao. Njegov advokat Ben Brafman kazao je novinarima da je slučaj "neminovno odbranjiv" na osnovu onoga što se saznalo tokom izlaganja dokaza.

- Mislim da je danas prvi dan procesa. Počinjemo sada našu borbu - rekao je on i dodao da će odbrana pokušati ubijediti tužiteljstvo da odustane od slučaja.

- Ako budemo uspješni, možda neće ni biti suđenja - kazao je Brafman.

Velika porota je prošle sedmice okrivila Weinsteina zbog optužbi dvije žene za seksualno zlostavljanje. Identitet žena koja optužuju Weinsteina za silovanje nije otkriven.

Stručnjaci ne isključuju mogućnost da Weinstein na kraju prizna krivicu kako bi dobio smanjenu kaznu ako se njegovim advokatima učini da ne mogu pobijediti.

Izvor: 
BNN.BA