Hrvatsko-crnogorska produkcija: Pala prva klapa filma "Bijeg od mora"

Novi film Veljka Bulajića

Hrvatsko-crnogorska produkcija: Pala prva klapa filma "Bijeg od mora"

02.03.2017 - 18:26
Film/TV

U Rovinju je u danas "pala" prva klapa novog filma Veljka Bulajića "Bijeg do mora".

Riječ je o ljubavnoj drami između tri žene i jednog muškarca koji se snima u hrvatsko-crnogorskoj produkciji, a čija se premijera očekuje krajem ove ili početkom iduće godine. 

Film "Bijeg do mora" priča je o njemačkom vojniku koji je mobiliziran protiv svoje volje i bačen na ratište bivše Jugoslavije. Ljubavna je to priča u kojoj se isprepleću dešavanja iz Drugoga svjetskog rata i današnjice, a prva scena filma, koja je snimana danas u središtu Rovinju, govori o povratku-sada ostarjelog vojnika u Istru. Glumi ga njemački glumac Gerd Rigauer koji je novinarima izrazio zadovoljstvom ulogom u filmu. 

"Predivno je, sretan sam što sam ovdje i što mogu učestvovati u ovom projektu",  istakao je Rigauer.

 Zadovoljan obavljenim poslom u Rovinju, redatelj filma Veljko Bulajić je rekao da je film dugo pripremao i da će u njega prenijeti sva svoja dosadašnja iskustva.

"To je film normalnog budžeta, ali za cijelu ekipu, od snimatelja i scenografa do kostimografa i samih glumaca, je to prilično složen film",  istaknuo je Bulajić. 

Osim u Rovinju, film će se snimati u Puli te u manjim mjestima u unutrašnjosti Istre koji su se, smatra Bulajić, pokazali kao odličnom filmskom lokacijom.

 Film će se tokom ovoga mjeseca snimati u Istri,  a zatim u Crnog Gori. Budžet mu je oko deset miliona kuna.

Izvor: 
BNN.BA