Ilegalni su lovci ubili i brata lava Cecila

Tuga u Zimbabveu

Ilegalni su lovci ubili i brata lava Cecila

01.08.2015 - 22:28
Zanimljivosti

Brutalno smaknuće Cecila izazvalo je protekle sedmice lavinu reakcija i kritika nakon što je otkriveno da ga je lukom i strijelom ubio američki zubar Walter Palmer.

Brat brutalno ubijenog lava Cecila, omiljene zvijeri zimbabveanskog nacionalnog parka Hwange, također je ubijen, potvrdio je za CNN voditelj parka. 

Lava Jericha, kao i voljenog Cecila, ubio je ilegalni lovac u subotu. 

Brutalno smaknuće Cecila izazvalo je protekle sedmice lavinu reakcija i kritika nakon što je otkriveno da ga je lukom i strijelom ubio američki zubar Walter Palmer. Pred njegovom ordinacijom u državi Minnesoti građani su ostavljali poruke i plišane igračke u znak sjećanja na Cecila.

Iako je Palmer uz pomoć vodiča, kojima je za lov platio 55.000 dolara, lava ubio početkom juna, bijes javnosti buknuo je nakon otkrića da je bila riječ o ilegalnom lovu. Objavljeno je i da je Cecil umirao dugo i u teškim mukama da bi mu na kraju lovci presudili hitcem iz puške nakon čega su mu odrubili glavu i oderali kožu. 

Lavovi su inače strogo zaštićene životinje. Republika Zimbabve traži izručenje zubara ubojice i drugih koji su mu asistirali u lovu. 

Izvor: 
24sata.hr