Ima 105 godina i san mu je da se trka sa Boltom

Živahni japanski starac

Ima 105 godina i san mu je da se trka sa Boltom

06.10.2015 - 22:34
Zanimljivosti

Hidekiši Mijazaki postavio je u srijedu svjetski rekord u trci na 100 metara u kategoriji starijih od 105 godina i rekao da i dalje sanja kako će se jednog dana trkati sa najbržim čovjekom na svijetu, Usainom Boltom.

Mijazaki, koga zovu "Zlatni Bolt", pretrčao je sto metara za 42 sekunde i 22 stotinke u Kjotu. Time je postavio svjetski rekord jer Ginisova knjiga do sada nije imala zabilježen nijedan rezultat u starosnoj kategoriji od 105 do 109 godina. 

"Nisam zadovoljan rezultatom", izjavio je taj malešni atletičar, visok 153 centimetra, pošto je povratio dah. "Krenuo sam tako sporo da mi se plakalo. Možda starim", rekao je. 

Baš kao i slavni Bolt, i on je nakon slabog starta uhvatio pravi ritam i stigao na cilj uz pljesak gledalaca. Uspjeh je proslavio slikajući se u pozi munje, baš kako to, naravno, radi i slavni Jamajčanin. 

Mijazaki je s vremenom 29,83 sekunde bio Ginisov svjetski rekorder u grupi stogodišnjaka. Nedavno mu je rekord za gotovo tri sekunde 'skinuo' Amerikanac Don Pelman. Vrijeme će pokazati hoće li Pelman moći da izazove Mijazakija i u novoj kategoriji.

Izvor: 
b92.net