Kako najlakše smanjiti hrkanje?

Pet prirodnih načina

Kako najlakše smanjiti hrkanje?

27.06.2016 - 18:23
Zanimljivosti

Ako svojim hrkanjem izluđujete ukućane, ovo je vijest za vas. Hrkanje se javlja kada je ometen protok zraka kroz usta.

Postoji nekoliko stvari koje mogu izazvati hrkanje poput prehlade, alergija, alkohola, pušenja i određenih lijekova.

Hronično hrkanje može prouzročiti rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su apneja u spavanju, tako da bi svakako liječnik trebao pratiti vaše stanje.

Iako je tržište preplavljeno aparatima protiv hrkanja koji tvrde da mogu smanjiti hrkanje, tu su i učinkoviti “prirodni lijekovi”.

Pravilan položaj - Umjesto da spavate na leđima, ležanje na boku može pomoći da vam jezik ne krene prema grlu, što može ometati disanje.

Očistite nos - Preporučuje se vrući tuš prije spavanja koji će pomoći otvoriti nosnu šupljinu.

Pod tušem čuvajte bočicu morske vode, koju možete koristiti za ispiranje nosa dok se tuširate, jer to može pomoći u održavanju nazalnog prolaza vlažnim”, preporučila je dr. Shelby Harris iz Centra za poremećaje sna s Montefiore medicinskog centra iz New Yorka.

Kontrola alergena - Također, preporučuje se česta promjena plahti i jastučnice čime će se smanjiti grinje u krevetu. Držite kućne ljubimce podalje iz sobe.

Smanjiti upalu - Upala može suziti dišni prolaz u grlu i nosnoj šupljini. Dr. Gabrielle Francis, naturopatska liječnica iz New Yorka preporučuje saunu kako bi znojenjem otišao višak zadržane vode, kao i određene biljke koje su poznate zbog blagotvornog djelovanja pri pročišćavanju upale poput kurkume i đumbira.

Centriranje vrata - Dr. Francis, koja je ujedno i kiropraktičarka, tvrdi da ako ljudi imaju necentriran vrat, to može blokirati put koji omogućuje tekućinama da se iscijede iz glave. Preporučuje kiropraktičke prilagodbe te posebne jastuke koji pomažu podržati krivulju u vratu.

Izvor: 
Foxnews.com.