Koja su najbolnija mjesta za tetoviranje?

Za ljubitelje tetovaža

Koja su najbolnija mjesta za tetoviranje?

27.10.2016 - 21:06
Zanimljivosti

Prvo pitanje koje postave ljubitelji tetovaža koji su se odlučili tetovirati obično je "Da li će boljeti?". Donosimo vam mjesta koja su najbezbolnija za tetoviranje, kao i ona koja su posebno osjetljiva, te nisu preporučljiva.

Intenzitet boli se značajno razlikuje od osobe do osobe, ovisi o tome koliko boli mogu tolerisati i koncentraciji receptora boli na određenom području tijela. Ako je osoba osjetljiva, može osjetiti jaku bol tamo gdje je drugi i ne osjećaju.

Pojedini dijelovi tijela su puni živaca i njihovih završetaka pa su i osjetljivija. Na primjer, dijelovi tijela gdje se nalaze kosti odmah ispod kože su užasno osjetljiva te mogu uzrokovati osjećaj boli. Tetovažama na tim dijelovima tijela treba najviše vremena da zacijele. Pored takvih mjesta na tijelu, ovo su još neki od najosjetljivijih dijelova tijela; trbuh, stražnjica, ispod pazuha, bradavice, oko zglobova, koljenja, donji dio prsa. 

Bol vezana za tetovažu je vezana i za mehaničko korištenje tog dijela tijela. Na primjer, zglobovi gornjih i donjih ekstremiteta su strukture uvijek u pokretu pa će uticati i na proces ozdravljenja, ali i osjećaja boli prilikom tetoviranja. Ovo su neka od osjetljivijih dijelova tijela: donji dio leđa, glava, gležanj, vrat i okolna područja, unutarnja strana ruku

Ako se bojite boli izbjegavajte spomenuta mjesta ili tetovirajte područje koje nije toliko bolno poput ramena, gornjeg dijela leđa, vanjskog dijela ruku ili bedra.

Izvor: 
BNN.BA/e-ordinacija.ba