Krivci za historijski gaf na dodjeli Oscara platili cijenu

Objavila Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti

Krivci za historijski gaf na dodjeli Oscara platili cijenu

02.03.2017 - 15:45
Film/TV

Dvoje zaposlenika knjigovodstvene tvrtke PricewaterhouseCoopers (PwC), odgovornih za kardinalnu pogrešku na kraju ovogodišnje dodjele Oscara, više neće sudjelovati na toj svečanosti, objavila je Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti. 

 

Brian Cullinan i Martha Ruiz više neće zbrajati glasove članova Akademije i prezenterima dijeliti omotnice s imenima dobitnika, ali će ostati zaposlenici PwC-a.
PwC je preuzeo punu odgovornost za to što je u kategoriji za najbolji film proglašen pogrešan dobitnik, što je bio najveći gaf u povijesti Oscara. 

Naime, američki glumac i scenarista Warren Beatty tokom sinoćnjeg proglašenja nagradu je dodijelio pogrešnom filmu. Beatty je prvo pročitao da je najbolji film ‘La La Land‘, a zatim se ispravio da je u pitanju – ‘Moonlight‘.

Filmska ekipa ‘La La Landa’ stigla je na pozornicu nakon što ih je Beatty proglasio pobjednicima i započela pobjednički govor.

Na sceni je nastalo komeštanje te je Beatty, domogavši se mikrofona, izjavio kako je došlo go "greške". Kasnije je istakao kako je "zamijenio koverte" sa imenima filmova.

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti još se nije izjasnila o tome hoće li nastaviti partnerstvo s PwC-om, koji se brine o glasačkom procesu od samih početaka dodjele Oscara prije 83 godine.
 

Izvor: 
BNN.BA