Majka i kćerka ponovo zajedno nakon sedam decenija

ITALIJA

Majka i kćerka ponovo zajedno nakon sedam decenija

10.08.2015 - 22:51
Zanimljivosti

Jedna 92-godišnja Italijanka konačno je mogla da zagrli kćerku koju su joj oduzeli na rođenju pre 71 godine, pišu danas italijanski mediji.

Starica, rodom iz Novelare, sela na sjeveru Italije, radila je tokom Drugog svjetskog rata u Njemčkoj ,gdje je ostala trudna sa oženjenim njemačkim vojnikom. 

Nakon što se porodila, porodica bebinog oca joj je uzela kćerku, koja je dobila ime Margo Bahman i odgojila ju je u Njemačkoj. 

Margo su rekli da joj je majka bila Italijanka koja je umrla u ratu. 

Kada joj je otac preminuo prošle godine, Margo je odlučila da potraži majku. Obratila se za pomoć njemačkom Centru za pronalaženje nestalih osoba tokom Drugog svjetskog rata koji je u saradnji sa italijanskim Crvenim krstom otkrio da je njena majka još živa. 

Majka i kćerka sastale su se prvi put ovog vikenda nakon 71 godine. 

"Kada sam počela da tražim majku, nisam vjerovala da ću biti u prilici da je jednog dana zagrlim", ispričala je Bahmanova za italijanski list "Kotidijano". 

"Otac mi je bio zabranio da je tražim, ali nakon njegove smrti i zahvaljujući predivnoj pomoći moje kćerke ja sam je našla", kazala je ona. 

Predstavnica italijanskog Crvenog krsta Laura Bastjaneto, koja je prisustvovala susretu majke i kćerke, opisala je događaj kao "malo čudo". 

"Rijetko se dešava da se majka i kćerka ponovo sretnu nakon 71 godine. Daleko je uobičajenije za braću i sestre jer je ostalo tako malo onih koji su preživeli Drugi svjetski rat", navela je Bastjaneto.

Izvor: 
Bnn.ba