Mama objasnila zašto 'samo sjedi' kad dijete ima ispad bijesa

Dobar odgovor svima koji se čude kako

Mama objasnila zašto 'samo sjedi' kad dijete ima ispad bijesa

13.08.2017 - 13:45
Zanimljivosti

Constance Hall napisala je snažan post o dječjim ispadima bijesa i odlučila objasniti svima koji komentarišu i gledaju sa strane šta se zapravo događa kad se dijete počne bacati i vrištati.

Majka četvero male djece, spisateljica i blogerica iz Australije, Constance Hall, želi osvijestiti ljude da ne osuđuju roditelje koji prolaze kroz teške trenutke. Constance je nedavno čula kako njezini prijatelji komentarišu mamu koja je "samo sjedila" dok je njeno dijete imalo temper tantrum. "Prijatelji su mi ispričali da su vidjeli mamu u kafiću koja je imala smjelosti samo sjediti dok se njeno dijete kraljevski bacalo i imalo ispade bijesa", opisala je situaciju. Odlučila je objasniti kako to stvarno izgleda i što sve roditelji poduzimaju kako bi smirili djecu.

Ja sam takva mama. Ja sam podmićivala, molila, grlila dijete tokom ispada, nosila ga do automobila. Stalno sam se podsjećala da će sve biti u redu i stalno govorila djetetu da ga volim, da će vidjeti sve posljedice ako ne prestane i ja sam također bila ta žena koja samo sjedi ne radi ništa", opisala je Constance. U konačnici, ponekad jedina stvar koju možete napraviti dok se vaše dijete baca je ništa. "Vrijeme će izliječiti sve tempere tantrume", dodala je.

Na kraju se vratila razlogu zašto je napisala ove snažne rečenice, obratila se prijateljima i zamolila da više ne vide mamu koja "samo sjedi" nego "mamu koja je uvijek uz dijete dok ima ispade bijesa".
Post je lajkan više o 55 hiljada puta, a ima više od dvije hiljadu komentara u kojima su roditelji podijelili svoja iskustva. "Sjedeći u tišini s ljubavlju i suosjećanjem pokraj djeteta koje se bori s velikim osjećajima nije "ne raditi ništa". To znači ostati miran i pokazati svom djetetu da vam je stalo i da ćete paziti na njega i sve što treba nakon što se smiri", napisala je čitateljica Sarah Bee.

Izvor: 
klokanica.24sata.hr