Mrzite peglanje? 'Superpegla' ispegla 12 košulja za tri minute

Ženskim mukama dolazi kraj

Mrzite peglanje? 'Superpegla' ispegla 12 košulja za tri minute

05.10.2017 - 08:04
Zanimljivosti

Uređaj je povezan s aplikacijom za mobitele koja vam javlja kad je "peglanje" gotovo. I to nije sve, u malom rezervoaru možete dodati i miris tako da vam odjeća ugodno zamiriše.

Robotski usisivači već su postali uobičajena pojava, a i cijena im je sve prihvatljivija. No, tehnologija ide dalje pa se možda, za nekoliko godina, ista stvar dogodi i s robotskim peglama. Jedno takvo osmislila su dva mlada britanska inovatora Rohan Kamdar i Trevor Kerth.

Njihovom izumu ime je Effie, a za vas može ispeglati 12 komada odjeće odjednom i to za samo tri minute. U obzir dolazi gotovo sve - majice, bluze, košulje, hlače pa čak i donje rublje.  Uređaj je povezan s aplikacijom za mobitele koja vam javlja kad je "peglanje" gotovo. I to nije sve, u mali rezervoar možete dodati i miris tako da vam odjeća ugodno zamiriše, piše Daily Mail. 

Proces peglanja je jednostavan - ako je riječ, primjerice, o košulji, treba je objesiti na vješalicu u umetnuti u uređaj. Vrata će se potom zatvoriti, a Effie će košulju "ispeglati" uz pomoć jakog pritiska vodene pare. 

Prvi Effieji trebali bi se u prodaji naći iduće godine, a zasad je najveći problem njihova cijena koja iznosi povelikih 700 funti.  

Izvor: 
24sata.hr