Na Filmskom festivalu Tribeca Al Pacino, Gere, Blanchett i Cotillard

Od 19. do 30 marta

Na Filmskom festivalu Tribeca Al Pacino, Gere, Blanchett i Cotillard

08.03.2017 - 12:42
Film/TV

Na ovogodišnjem uglednom filmskom festivalu Tribeci, osnovanom u New Yorku 2001. kako bi se revitalizirala istoimena njujorška četvrt nakon terorističkih napada 2001., ove će se godine od 19. do 30 marta prikazati 82 dugometražna i dokumentarna američka i međunarodna filma.

Još nisu poznati filmovi kojima će se festival otvoriti i zatvoriti, kao ni posebne filmske projekcije, ali se zna da će posjetitelji moći vidjeti film "Dog Years" s Burtom Reynoldsom.

Među ostalim sudionicima pojavljuju se Al Pacino i Melanie Griffith u filmu "Dabka", a Richard Gere i Laura Linney partneri su u filmu "The Dinner", adaptaciji romana "Le Diner" Hermana Kocha.

U okviru međunarodnog dijela festivala organizatori su odabrali posljednji film francuskog reditelja Guillaumea Caneta, "Rock'n'Roll" u kojemu glavnu ulogu ima Marion Cotillard. 

Na Tribeci će nastupiti i Cate Blanchett, čiji je film "Manifesto" već prikazan u siječnju na drugome poznatom festivalu Sundance, čiji je osnivač redatelj i glumac Robert Redford.

Osnivači festivala su Robert De Niro, Jane Rosenthal i Craig Hatkoff, koji su 2009. godine zauzeli 14 mjesto na popisu 25 najznačajnijih svjetskih filantropa po izboru časopisa Barron za ulogu u ekonomskoj obnovi Tribece nakon 11. septembra.

Od 2010. godine, festival se vodi kao poslovna zajednica Tribeca Enterprises.   

Izvor: 
BNN.BA