Niže cijene na Termalnoj rivijeri Ilidža

Velike vrućine u Sarajevu

Niže cijene na Termalnoj rivijeri Ilidža

07.07.2015 - 09:07
Zanimljivosti

Nova sedmica započela je sunčanim vremenom, a vruće ljetne dane posjetioci Termalne rivijere Ilidža iskoristili su za sunčanje, plivanje, spuštanje niz tobogane i vodene masaže.

Kada su temperature zraka visoke, ovaj moderni kompleks zatvorenih i otvorenih bazena, kako je za Fenu kazao direktor Termalne rivijere Ilidža Irhad Kovačević, posjeti dvije do tri hiljade ljudi dnevno. Pošto je u ovoj sezoni cijena ulaznica snižena, očekuju i veći broj posjetilaca.
 
- Termalna rivijera Ilidža snizila je cijene ulaznica na bazene, pa se radnim danima ulaz naplaćuje 10 KM, umjesto ranijih 14 KM, a vikendom je cijena ulaznica također niža i sada iznosi 14 KM po osobi - kazao je Kovačević. 

Jeftinije su i dječje ulaznice, a posebna novina za najmlađe je vodeni zabavni park, najveći takve vrste u regionu. Postavljen je prije nekoliko dana, a prostire se na čak 800 kvadratnih metara i zadovoljava sve svjetske sigurnosne standarde. Sadrži veliki bazen koji se nalazi u samom središtu parka, okružen je piratskim brodićima i drugim sadržajima koji čine ovaj dječji svijet specifičnim. Cjelodnevna ulaznica za dječji svijet je pet KM po djetetu. 

Kovačević je podsjetio i na termin noćnog kupanja svake subote od 22.00 do 200 sata, te da je damama ulaz i dalje besplatan, dok je karta za muškarce 10 KM. U planu je da se noćno kupanje pokrene i drugima danima uz različite događaje i društvenog karaktera, tokom ovog i narednog mjeseca. 

Izvor: 
Fena