Novi dokumentarac o Amy šokirati će vjerne fanove

Kako je uništila svoju mladost i talent

Novi dokumentarac o Amy šokirati će vjerne fanove

24.06.2015 - 17:03
Muzika

Novi dokumentarac o Amy istražuje stranu koja može šokirati vjerne fanove: kako je uništila svoju mladost i talent.

Film je režirao Asif Kapadia ("Senna"), a u njemu pratimo uspjeh Amy kao i njen pad - koji kao da opisuju njenog epskog hita iz 2007 -"they tried to make her go to rehab and she said, No, no, no.

Od kada je umrla 2011. u 27. godini, najčešće su je se sjećali kao tragičnu figuru ekstravagantnog ponašanja, samodestruktivnu slavnu ovisnicu o cracku. Ali "Amy" će promijeniti tu sliku.

Vidjet ćete neobjavljene snimke i intervjue s najbližim prijateljima, bivšim ljubavnicima, kao i suradnicima (kao što su hip-hop/R&B producent Salaam Remi koji je privatno čuvao veliki dio svoje suradnje s Amy).

U filmu ćete vidjeti i kako se pjevačica borila s depresijom i bulimijom tokom svog umjetničkog razvoja. Ipak, njena obitelj i bivši dečko ne misle da film oslikava priču realno. Njezin otac Mitch tvrdi: "Amy bi bila bijesna. Ovo sigurno nije željela."

S druge strane, redatelj Kapadia kaže da je ovo priča o Amy samoj - njenom procesu kao pjevačice i autorice - i da prava moć dokumentarca leži u priči o ženi koja je nekad previše voljela. "Generalno, lljudi imaju negativno mišljenje o Amy Winehouse. Bila je predmet šale. "Sada će oni pogledati film i promijeniti mišljenje."

Izvor: 
MTV