Odaberite najbolje farmerke za svoju građu

Mini vodič

Odaberite najbolje farmerke za svoju građu

29.06.2015 - 15:43
Moda

Pantalone imaju moć da suze bokove, podignu zadnjicu, produže noge i učine figuru vitkijom, pa pri njihovoj kupovini ne smjete zaboraviti na nekoliko važnih pravila. Ovo su ključne smernice da pogodite "pravo u metu".

DJEČAČKIM FIGURAMA PRISTAJU MUŠKI MODELI

Ako imate ravan odnosno "dječački" oblik tijela, nosite pantalone srednje visokog struka koji će figuru učiniti oblijom. Devojke bez oblina mogu nositi i tzv. boyfriend jeans, pantalone koje izgledaju poput muških. Zavrnite ih nekoliko puta do zloba kako ne biste izgledali bezlično, a pristaju i uz visoke potpetice.

Savjet plus: Tijelu bez oblina ne pristaju pantalone sa širokim nogavicama u stilu ‘70-ih. Radije izaberite klasičan ravan kroj pantalone.

KRUŠKLIKOM TIJELU NAJBOLJE STOJE ŠIRE NOGAVICE

Ako imate kruškolik oblik tijela - uska ramena i istaknute bokove - nosite pantalone nižeg struka i širokih nogavica.

- Ako se ipak odlučite za pantalone visokog struka, nosite one kojima rub završava na kukovima ili odmah ispod pupka - savjetuje Gretta Monahan, voditeljka emisije "Vodič za stil Tima Gunna".

Pantalone za tako građene djevojke ne bi trebale imati više od dva odsto elastina.

Savjet plus: Odaberite tamnije pantalone, a nikako nemojte nositi one koje na zadnjici imaju dodatke poput nitni.

PJEŠČANI SAT SA VISOKIM STRUKOM

Ženama sa velikim grudima, uskog struka i širokih bokova najbolje pristaju klasične pantalone malo širih nogavica. Neka budu umjereno visokog struka kako bi oblikovale figuru i sakrile eventualne nedostatke. Izbjegavajte vrećaste krojeve, koji će prividno proširiti zadnjicu te vam dodati nekoliko kilograma.

Savjet plus: Kako biste dodatno istaknuli uzak struk, nosite kaiševe na pantalonama visokog struka, a izbegavajte uske pantalone koje će dodatno istaći razliku između bokova i struka.

PUNIJE DAME NEKA BIRAJU STRUK ISPOD PUPKA

Devojke punije figure trebale bi da nose tamnije pantalone u kojima svi izgledaju znatno vitkije. Neka budu ravnoga kroja ili blago uske.

- Struk pantalona trebao bi da bude odmah ispod pupka - kaže Karli Lundi, direktorka lanca prodavnica pantalona.

Savet plus: Lundi dodaje da možete da probate i sa pantalonama koje imaju dvostruki rub odnosno dva dugmeta, jedan iznad drugog.

NISKE DA IZBJEGAVAJU ZAVRNUTE ŠAVOVE

Ako ste niske, nosite uže pantalone, dobro će vam stajati i one do zgloba. Pun pogodak su i pantalone ravnog kroja ili visokog struka. Lako ćete pronaći savršene pantalone za sebe ako isprobate one koje visokim devojkama dosežu do iznad zgloba.

- Izbegavajte podvrnute rubove nogavice koji prividno skraćuju noge - kaže stilista Stejsi London.

Savjet plus: Svakako bi trebalo da izbjegavate i jako široke pantalone, koje će vas dodatno sniziti, a zabranjene su i one s mnogo detalja, poput razderanih ili izvezenih.

ZVONASTE PANTALONE NAJBOLJE ZA VISOKE

Visokim devojkama najbolje pristaju uske ili retro pantalone u stilu ‘70-ih sa širokim nogavicama. Nekada je prilično teško pronaći pantalone koje su dovoljno duge, ali je tajna u tome da su pantalone širokih, zvonastih nogavica uvijek malo duže. Visoke i vitke devojke mogu da nose i vrlo uske pantalone.

Savjet plus: Ako vam se pantalone jako svide, a malo su kratke, odšijte rub nogavice i dobićete još malo dužine, kaže Stejsi.

Izvor: 
zena.blic.rs