Otvoren 37. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo

Sedmica mode

Otvoren 37. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo

05.11.2016 - 11:44
Showbiz

 Neki od najpoznatijih bh. modnih kreatora i brendova predstavili svoje nove kolekcije na 37. Nivea BiH Fashion Weeku, koji je jučer zvanično otvoren u Sarajevu.

Ovu sedmicu mode otvorila je poznata bh. modna kreatorka Emina Husedžinović-Ibrahimović, koja je predstavila i svoju novu kolekciju "Viktorijanska šuma" inspiriranu 19. vijekom, kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz. Poznati muški brand "Jeordie's" pokazao je najnoviju kolekciju koju su nosili poznati manekeni modne agencije Abc models. Publike je također uživala i u svečanim haljinama modnog studija "Anastasija Fashion" iz Banje Luke, koji prati svjetske trendove i na svoje police uvijek donosi moderne i kvalitetne stvari.
"Studio-Hills" predstavio je kolekciju vjenčanica koje su plijenile pažnju posjetioca svojom dozom svečanosti i blještavila. Dizajner Emir Medić iz Dusseldorfa, porijeklom iz Doboja, predstavio je novu kolekciju "Dazzle ss17", saopćili su organizatori.
 

Izvor: 
Fena